Een 41-jarige Amsterdammer is donderdag veroordeeld tot tien jaar cel vanwege het drogeren en verkrachten van drie vrouwen tussen 2014 en 2016. 

De man verhuurde slaapplekken in zijn woning via de website Couchsurfing.com. Daar drogeerde hij de slachtoffers, waarna hij ze verkrachtte.

De drie gevallen verliepen allemaal min of meer hetzelfde. De slachtoffers dronken wat met de verdachte of namen drugs, nuttigden vervolgens een shotje met een zoute smaak en raakten buiten bewustzijn. Op dat moment sloeg de 41-jarige man toe.

Meerdere vrouwen getuigden in de zaak. Eén van hen was aanwezig in de woning van de man, maar sloeg het shotje met het verdovende middel af. De verdachte werd vervolgens boos en zei 'one night stand is fine' en dat de meesten aan couchsurfen doen om seks te hebben. De vrouw vertrok onmiddelijk.

'Vrijwillige seks'

De verdediging van de verdachte pleitte voor vrijlating, omdat het zou gaan om vrijwillige seks. Daar ging de rechtbank niet in mee. Die acht bewezen dat de man zijn slachtoffers drogeerde, op de bank legde, en vervolgens penetreerde.

Ook is bewezen dat de man in het bezit was van cocaïne, MDMA en andere verdovende middelen.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!