De uitgeprocedeerde asielzoekers van de actiegroep We Are Here herkennen zich niet in de klachten van woningcorporatie Ymere over incidenten bij gekraakte panden in Amsterdam-Oost. 

''Het is volstrekt onduidelijk waar die beweringen op zijn gebaseerd'', zegt een woordvoerder van de groep. ''We hebben met alle buren goed contact en organiseren zaterdag een buurtfeest om elkaar te leren kennen.''

Het collectief We Are Here, een groep uitgeprocedeerde asielzoekers, maakte eerder deze week zelf bekend tijdens de paasdagen elf woningen en een winkelpand te hebben gekraakt in de Rudolf Dieselstraat. Ymere liet donderdag weten dat medewerkers en bewoners zijn geïntimideerd en heeft daarvan aangifte gedaan. Het Openbaar Ministerie (OM) bekijkt nu of de 22 gekraakte woningen in de Rudolf Dieselstraat moeten worden ontruimd.

Waarnemend burgemeester Jozias Van Aartsen had overigens huiseigenaren net verzocht voorlopig geen ontruimingsverzoeken in te dienen, naar een wens van de meerderheid van de gemeenteraad.

'Indianenverhalen'

"We Are Here heeft tot nu toe altijd totaal geweldloos gehandeld en de dialoog gezocht'', aldus de zegsman.

''Ik sluit niet uit dat er wel eens iets misgaat en we moeten dit uitzoeken. Maar totdat zeker is dat het mensen zijn van We Are Here, beschouw ik het als indianenverhalen.''

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!