Bouwgroep Moonen is failliet. Het faillissement heeft onder meer gevolgen voor verschillende bouwprojecten in Amsterdam en Diemen.

Bewindvoerder Ralf van der Pas bevestigt de faillissementsaanvraag tegenover Cobouw

Alle bouwprojecten van Moonen, waaronder een vijftal projecten in Amsterdam, liggen tot nadere order stil. ''Het probleem is dat de aangenomen werken niet kunnen worden verricht tegen begrotingen die een paar jaar geleden zijn opgesteld'', verklaart Van der Pas.

Moonen was ook verantwoordelijk voor de bouw van vier woonblokken op Holland Park in Diemen. In totaal zou de Brabantse bouwer op deze locatie ruim 430 appartementen opleveren. 

Wie de projecten van Moonen overneemt is nog niet bekend. Hierover zouden 'serieuze gesprekken' zijn gevoerd met een beperkt aantal bedrijven.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!