Het Amsterdamse college heeft een initiatiefwet van de Partij voor de Dieren over de verkoop van bont op de markten direct overgenomen. In het najaar stemt de nieuwe gemeenteraad over de kwestie.
 

Met het voorstel vraagt de Partij voor de Dieren om een verbod op de verkoop van bontproducten op te nemen in de centrale marktverordening.

Op dit moment worden er nog op talloze markten producten van bont aangeboden. ''Mensen die dit kopen weten vaak niet dat ze te maken hebben met echt bont, en waar dit vandaan komt'', verklaart fractievoorzitter Johnas van Lammeren.

''De gemeente geeft al geen subsidies meer aan evenementen waar bont wordt gebruikt, maar er is veel meer nodig. Voor een bontjas worden dieren in draadkooien gehouden of in wildklemmen gevangen. Pelsdieren worden levend gevild of geëlektrocuteerd'', zegt Van Lammeren. ''De verkoop van bont moet echt worden gestopt, ook op onze eigen markten.''

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!