Op de Kinkerstraat zijn woensdagmiddag drie Roemenen aangehouden door de landelijke eenheid van de politie. Het trio wordt verdacht van diefstal, heling en het bezit van gestolen goederen. 

Agenten in burger kwamen het drietal toevallig op het spoor, toen bleek dat de auto met Duits kenteken waarin ze reden betrokken was bij meerdere diefstallen.

''We zijn het voertuig daarom gevolgd. Bij een winkel op de Kinkerstraat zagen we een overdracht van goederen. Wij denken dat het om gestolen goed gaat'', verklaart een politiewoordvoerder tegenover NU.nl.

Agenten in burger zijn vervolgens achter de auto aangereden en hebben de verdachten rond 15.00 uur klemgereden. De drie inzittenden, twee mannen en een vrouw zijn aangehouden.

In tegenstelling tot wat de landelijke eenheid van de politie eerder meldde, dragen zij het onderzoek niet over aan de Amsterdamse politie. ''Het gaat hier om mobiel banditisme. Daar hebben wij bij de landelijke veel expertise in opgebouwd.''

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!