Een 42-jarige man is woensdag veroordeeld tot vijftien jaar cel voor het doden van zijn 35-jarige schoonzus in mei 2016 in Osdorp.

De 23-jarige vriendin van de man is vrijgesproken van betrokkenheid. Wel wordt zij veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf voor het weggooien van bewijsmateriaal, waaronder bebloede kleding.

Het 35-jarige slachtoffer werd op 19 mei 2016 dood aangetroffen in haar woning aan de Jan van Zutphenstraat in Amsterdam. Hier woonde zij samen met de twee verdachten en de twee broers van de mannelijke verdachte. Ze was getrouwd met een van zijn broers.

De aanleiding voor het incident was een gevecht tussen de 42-jarige man en de vrouw. De man heeft haar vervolgens zwaar mishandeld en in het trappenhuis gewurgd. Na haar dood heeft de man geprobeerd om zijn broers te chanteren door te vertellen dat hij alleen tegen betaling zou zeggen waar de vrouw was. Zijn broers hebben hem vervolgens op het politiebureau afgeleverd.

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

Vriendin

Tegen de vriendin van de man werd door het OM vijf jaar cel geëist wegens het medeplegen van zware mishandeling met de dood tot gevolg, met voorbedachte raden. Door de rechtbank is de vrouw echter vrijgesproken. Volgens de rechtbank kan niet bewezen worden dat er "een gezamenlijk plan was om de vrouw te vermoorden".

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!