Bij de politie zijn tien tips binnengekomen nadat Opsporing Verzocht dinsdagavond aandacht had besteed aan de liquidatie vorige week in Amsterdam waarbij de broer van kroongetuige Nabil B. werd doorgeschoten.

Het slachtoffer was geen bekende van justitie maar zijn broer Nabil (30) is kroongetuige in de rechtszaak tegen de zogenoemde Mocro-maffia.

Afgelopen weekend werd bekend dat de politie een aantal verdachten had aangehouden, onder wie de vermoedelijke schutter. Mogelijk bewijsmateriaal is vervolgens overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) voor DNA-onderzoek. Ook is de schutter vastgelegd op camerabeelden in het pand van het slachtoffer.

Ook is mogelijk het gebruikte wapen gevonden. Justitie heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van nog meer betrokkenen. 

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!