Aan een aantal kleine aanlegsteigers in de stad mogen binnenkort ook rondvaartboten aanleggen. Het gaat om steigers of jachthavens waar dat nu volgens het bestemmingsplan nog niet mag.

Het gaat om in totaal 19 havens met 400 plekken verspreid over de hele stad. Er komen geen nieuwe ligplaatsen, maar wel is het binnenkort ook voor rondvaartboten toegestaan om daar aan te leggen.

Rondvaartboten krijgen hierdoor de mogelijkheid om op meer plekken buiten de binnenstad aan te leggen. Het gaat onder andere om een aantal plekken in Zuid.

Het wordt ook voor rondvaartboten mogelijk om daar aan te leggen. Ander voorbeeld is het haventje achter de Shell-benzinepomp aan de Hobbemakade. 

Plannen

Maar ook in het Centrum krijgen rondvaartboten toestemming om aan te leggen. Dit gaat onder andere gelden voor delen van de Marnixkade en Nassaukade. De jachthavens in de Grote Haven in Noord zijn straks ook beschikbaar voor rondvaartboten, evenals de jachthaven aan de NDSM-werf.

De wijziging van het bestemmingsplan lijkt een middel te zijn om de spreiding van toeristen in de stad verder te stimuleren. De plannen liggen nog zes weken ter inzage op het Stadhuis.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!