Het blijft zeer waarschijnlijk droog tijdens de uitvoering van The Passion, donderdagavond in Amsterdam. Begin van de avond schijnt zelfs even de zon. Pas aan het eind van het populaire evenement kan er een spatje regen vallen.

Bij de voorbereidingen voor The Passion is er wel kans op een enkele bui, aldus Weeronline. Het tv-spektakel, dit jaar voor de achtste keer, is ditmaal een prominent onderdeel van de viering van vijftig jaar Bijlmer. 

"Mensen op straat, in de kerk of elders praten er met elkaar over en zijn er trots op. Het past ook uitstekend bij ons. Als geen ander komen muziek en religie in Zuidoost bij elkaar. Het verbindt en dat laten we graag zien'', zegt voorzitter Muriël Dalgliesh van het stadsdeel dat honderdvijftig geloofsgemeenschappen telt.

De verkeersdiensten verwachten al donderdagmiddag vroeg een flinke drukte op de weg, doordat veel mensen er een lang weekend op uitgaan.

Het thema van The Passion is dit jaar 'ik zie jou', over omzien naar elkaar. Hoofdrollen zijn er dit jaar voor Tommie Christiaan in de rol van Jezus en Glennis Grace als Maria. Jeangu Macrooy en rapper Brainpower kruipen in de huid van de discipelen Judas en Petrus.

The Passion is vanaf 20.35 uur te zien op NPO 1. NPO Radio 2 zendt al vanaf 18.00 uur uit over het evenement. Vorig jaar trok de gezamenlijke uitzending van de EO en de KRO-NCRV ruim 3 miljoen kijkers.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!