De politie heeft dinsdagmiddag een sms verstuurd naar duizenden mensen die in Amsterdam-Zuid zijn geweest toen Anass el Ajjoudi op 17 januari geliquideerd werd. Dit om de zaak, die wordt behandeld in Opsporing Verzocht, onder de aandacht te brengen. 

De recherche hoopt mogelijke getuigen te bereiken, meldt de politie dinsdag. 

De 29-jarige El Ajjoudi, een bekende van de politie, werd doodgeschoten op de Cornelis Springerstraat. Het ging vermoedelijk om één schutter. Deze persoon stapte hierna in een voertuig die werd bestuurd door iemand anders. 

Dit voertuig, een Ford Tourneo Connect, is later die avond brandend teruggevonden in Duivendrecht. De politie laat dinsdag weten dat de auto voorafgaand aan de liquidatie in de omgeving van de Cornelis Springerstraat is gezien. Hiervan worden beelden getoond in de uitzending van Opsporing Verzocht.

Ook zendt het opsporingsprogramma beelden uit van meerdere mannen die voorafgaand aan de liquidatie in de buurt zijn gezien. 

Onderwereldvete

Volgens Het Parool stond El Ajjoudi al lang op een dodenlijst. Hij behoorde tot de groep van Benaouf A., die een grote rol speelt in een onderwereldvete in de hoofdstad.

A. is veroordeeld voor betrokkenheid bij de moord op crimineel Najeb Bouhbouh in oktober 2012 bij een hotel in Antwerpen. A. was zelf doelwit tijdens de enorme schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt eind 2012. Hij wist ternauwernood te ontsnappen, maar twee anderen kwamen om het leven.

De aanslag in de Staatsliedenbuurt was waarschijnlijk een wraakactie voor de liquidatie van Bouhbouh en de opmaat voor nog hele reeks liquidaties in de Amsterdamse onderwereld.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!