Twee verdachten van woninginbraak zijn in de nacht van maandag op dinsdag met een gestolen auto tegen een hek gebotst bij de afslag naar de Tutein Noltheniusstraat. De mannen zijn hierna gevlucht.

Agenten zagen de rode Toyota rond 23.55 uur zonder verlichting rijden op de Pieter Calandlaan. De bestuurder verhoogde hierop zijn snelheid en raakte de macht over het stuur kwijt. 

De verdachten zijn in twee verschillende richtingen gevlucht, namelijk richting de Johan Ramaerstraat en de Van Mourik Broekmanstraat. In de gestolen auto heeft de politie een computer aangetroffen die bij een woninginbraak in de Ariana Nozemanstraat was buitgemaakt.

Waarschijnlijk hebben de verdachten de autosleutels van de Toyota ook in de woning aangetroffen en de auto vervolgens meegenomen.

De politie is nog op zoek naar de twee mannen. Het gaat om twee licht getinte mannen, tussen de 15 en 20 jaar oud. Zij droegen allebei zwarte kleding en waren tussen de 1.70 en 1.75 meter lang.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!