Het slachtoffer van de schietpartij op donderdagavond in Amsterdam Nieuw-West is een 46-jarige man.

Dat bevestigt de politie aan NU.nl na eerdere berichtgeving van Het Parool. Volgens de krant is hij afkomstig uit voormalig Joegoslavië. Het zou mogelijk om "een afrekening in het drugsmilieu" gaan. De politie kon nog niets zeggen over de toedracht.

Burgemeester Jozias van Aartsen zei vrijdag al dat het vermoeden bestond dat de schietpartij drugsgerelateerd was. Hij concludeerde dat na overleg met de hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie.

De man overleed vrijdagochtend in het ziekenhuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de schietpartij en vraagt getuigen zich te melden.

Het schietincident vond plaats rond 22.15 uur aan de Piet Mondriaanstraat. De man werd gevonden voor een van de portiekwoningen in de straat.

Donderdagavond is er met een politiehelikopter gezocht naar de daders. Dit leverde geen resultaat op.

Tweede schietpartij

Diezelfde nacht vond er in de hoofdstad een tweede schietpartij plaats. Op de Johan van Hasseltweg in Amsterdam Noord raakte een 31-jarige man gewond bij een schietincident.

De politie zegt dat er vooralsnog geen aanleiding is ervan uit te gaan dat de twee incidenten verband met elkaar houden.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!