De dodelijke schietpartij in Amsterdam Nieuw-West van donderdagavond was vermoedelijk drugsgerelateerd. 

Dat concludeert burgemeester Jozias van Aartsen na overleg met hoofdcommissaris van de politie Pieter-Jaap Aalbersberg in het AT5-programma Het Gesprek met de Burgemeester.

Het is nog niet bekend wat precies de oorzaak is van de dodelijke schietpartij in Nieuw-West. "We vermoeden dat er sprake is van de achtergrond, zoals de hoofdcommissaris als ik al hebben genoemd, van het verdovende middelencircuit in de stad", aldus Van Aartsen.

Bij de schietpartij ter hoogte van de Jan Tooropstraat werd een slachtoffer zwaargewond in een portiek aangetroffen. Vrijdag werd bekend dat hij het schietincident niet heeft overleefd. De politie zoekt nog naar twee verdachten die er beide te voet vandoor zijn gegaan.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!