Bij een schietpartij in de Piet Mondriaanstraat in Amsterdam Nieuw-West is donderdagavond zeker één man gewond geraakt. Buurtbewoners zeggen dat het om een man gaat van rond de 19 jaar.

Hulpdiensten troffen de man zwaargewond aan en hebben hem naar het ziekenhuis gebracht.

De politie kreeg rond 22.15 uur meerdere telefoontjes van bewoners die schoten hadden gehoord. De man werd gevonden voor een van de portiekwoningen in de straat. Over de identiteit van het slachtoffer en over de toedracht van het incident is nog niets bekend.

Van de dader of daders ontbreekt nog elk spoor.

Tweede schietpartij

Later op de avond vond er een andere schietpartij plaats in Amsterdam, op de Johan van Hasseltweg in Amsterdam Noord. Hierbij is een man gewond geraakt.

De politie zegt dat er vooralsnog geen aanleiding is ervan uit te gaan dat de twee incidenten verband met elkaar houden.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!