Een 35-jarige man heeft zeven jaar celstraf gekregen voor twee zeer gewelddadige overvallen in 2016. Bij één van die overvallen gijzelde hij korte tijd een ING-medewerker.

De overval vond plaats in oktober 2016, in een vestiging van ING aan op Plein 40-45. De destijds 33-jarige man bedreigde het personeel van de bank met een vuurwapen en eiste geld.

Een getuige wist de politie te waarschuwen. Toen agenten bij de bank aankwamen, gijzelde de man korte tijd één van de werknemers. Hij kreeg de mogelijkheid van de politie te vluchten maar kwam niet ver, een kogel schampte zijn been en hij kon worden ingerekend.

Achteraf bleek dat hij ook eens zijn slag had geslagen bij een Etos aan het Osdorpplein, dat gebeurde in juni 2016. Ook in dit geval bedreigde hij het aanwezige personeel met een vuurwapen. De man was in hoger beroep gegaan.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!