Een Kamermeerderheid steunt het initiatief van Tweede Kamerlid Jan Paternotte waarbij geld voor toerisme wordt ingezet voor regio's buiten Amsterdam. 

Volgens Paternotte wordt Amsterdam de afgelopen jaren geteisterd door grote massa's toeristen. Door in te zetten op toerisme buiten Amsterdam moet de druk op de stad afnemen.

"Het gevolg is dat het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen niet meer afgerekend wordt op het binnenhalen van zoveel mogelijk toeristen in Nederland", aldus Paternotte. "In plaats daarvan moet dit bureau alles doen om toeristen juist naar nieuwe bestemmingen te lokken."

Openbaar vervoer

Naast het inzetten op toerisme buiten de stad moet ook het Holland Travel Ticket beter beschikbaar worden. Dit is een ov-chipkaart waarbij toeristen onbeperkt door Nederland kunnen reizen voor 55 euro per dag. Op dit moment kan deze chipkaart alleen online of op Schiphol worden gekocht. 

Een Kamermeerderheid steunt het voorstel van Paternotte om een meerdaagse variant aan te bieden die beter beschikbaar is. "Een betere spreiding is belangrijk, maar ook dat toeristen makkelijker door het land kunnen reizen. Een toerist moet dat snel en makkelijk kunnen doen."

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!