Amsterdam maakt volgend jaar een einde aan ritjes met paardenkoetsen in de binnenstad. De gemeente vindt de voornamelijk toeristische tochtjes met paard en wagen onwenselijk, omdat ze voor overlast en opstoppingen in het verkeer leiden.

De gemeenteraad stemde woensdag in met een voorstel van de Partij voor de Dieren om geen nieuwe vergunningen te verstrekken voor het aanbieden van koetsritjes. De Amsterdamse fractie van die partij wil de huidige vergunningen, die tot 1 april 2019 lopen, bovendien niet meer verlengen.

De Amsterdamse fractie van de PvdD hekelt niet alleen de verkeersoverlast door paardenkoetsen, maar is ook bezorgd over het welzijn van de paarden. Zo staan de dieren ook op heetste zomerdagen onbeschut op de Dam, ondanks dat experts dit afraden. Daarnaast zouden koetspaarden een groter risico lopen op hoefontstekingen door de harde ondergrond waarop ze lopen.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!