De politie heeft dinsdag twee ambtenaren van de gemeente Amsterdam aangehouden in een onderzoek naar fraude met invalideparkeerkaarten.

In totaal zijn er in het onderzoek vijftien verdachten aangehouden en veertien auto's in beslag genomen.

Dertien mensen worden ervan verdacht dat zij tegen betaling valse invalidenparkeerkaaten afnamen. De twee ambtenaren van de gemeente verstrekten deze kaarten.

Hiermee kregen de dertien mensen met voorrang een parkeervergunning waarmee ze kosteloos in de gemeente konden parkeren. Andere aanvragers bleven langer op de wachtlijst staan.

Interne controle

Volgens de gemeente Amsterdam kwam de zaak aan het licht door een interne controle bij de gemeente. De afgelopen maanden heeft Bureau Integriteit vervolgens onderzoek gedaan naar de zaak, waarop de gemeente aangifte heeft gedaan. De ambtenaren zijn geschorst.

De politie verwacht meer aanhoudingen in de zaak te verrichten.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!