De politie heeft maandag bij de zoektocht naar het lichaam van Sabrina Oosterbeek een zak met kleding gevonden. Het is nog niet duidelijk of de kleren iets met de zaak te maken hebben.

Dat meldde de politie dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht. De zak wordt onderzocht, maar Sabrina is nog steeds spoorloos. De 30-jarige vrouw ging vorig jaar op 8 maart haar fiets verkopen en kwam nooit meer thuis.

De enige verdachte in de zaak, de 44-jarige Sjonny W., heeft verklaard dat hij op de avond van haar verdwijning met Sabrina drugs heeft gebruikt en seks met haar heeft gehad. Ook heeft hij toegegeven haar fiets te hebben verkocht. Sjonny wordt niet alleen verdacht van de moord op Sabrina, de politie verdenkt hem ervan nog twee andere vrouwen te hebben vermoord.

Hoewel Sjonny al in juni vorig jaar werd aangehouden, is het lichaam van Sabrina nog steeds niet gevonden. Omdat de politie het vermoeden heeft dat het lichaam in of rond de Gaasperplas is, gingen agenten daar maandag met een speurhond op zoek. 

In de weken na de verdwijning van Oosterbeek zocht de politie al in de omgeving van Reigersbos. Er werd in de wijk geflyerd en duikers van de brandweer zochten in het water. Niet veel later werd haar fiets teruggevonden.

Andere zaken

De 45-jarige W. wordt ook verdacht van het doden van twee andere vrouwen in Amsterdam, te weten Monique Roosien in 2003 en Mirela Mos in 2004. De man zit vast. 

Justitie meldde eerder al "een sterke aanwijzing" te hebben dat de 45-jarige verdachte als een van de laatste personen seks heeft gehad met Roossien. Het lichaam van de 26-jarige vrouw werd in 2003 aangetroffen bij het IJmeer, de vrouw was doodgeslagen. 

Bloedsporen

Bloedsporen van het slachtoffer zijn gevonden in de auto van de in 2004 gedode Mos (30). Haar in stukken gesneden lichaam werd in 2004 achtergelaten in de Wamelstraat in Amsterdam. Het DNA van W. is aangetroffen op deze vuilniszakken. Hiermee zou de verdachte volgens het OM de enige link tussen de twee zaken zijn.

Ook heeft een anonieme getuige verklaard dat W. in 2004 met stinkende, plastic vuilniszakken door het trappenhuis van het pand waar hij woonde liep.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!