Ongeveer twintig mensen zijn dinsdagmiddag een bouwkeet van bouwvakkers die werken aan de Amstel Tower binnengedrongen. Mogelijk gaat het om een wraakactie vanwege de Feyenoordvlag die maandag bovenop de toren te zien was.

De politie laat aan AT5 weten dat agenten ter plaatse kwamen, nadat zij door bouwvakkers gebeld waren. De groep vandalen was inmiddels al vertrokken, maar voordat ze dat deden is er wel met stoelen gegooid en zou er het een en ander geroepen zijn.

Of er ook gedreigd is kan de politie niet zeggen, de bouwvakkers doen namelijk geen aangifte van het incident. Er is niemand gewond geraakt.

De vandalen droegen geen herkenbare voetbalgerelateerde petjes of sjaals. De politie kan daarom niet vertellen of het incident te maken heeft de Feyenoordvlag van maandag.

De bouwvakkers die de vlag ophingen zijn door hun werkgever van de klus gehaald. Zij zullen niet verder bouwen aan de Amstel Tower.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!