In Amsterdam zaten zaterdagochtend rond 9.00 uur nog een kleine tweehonderd huishoudens in het centrum zonder stroom.  Netbeheerder Liander had rond die tijd de rest van de problemen verholpen. 

Onder meer het Rijksmuseum en het Rembrandtplein hadden zaterdagochtend weer stroom.

Rijks opende zaterdag om 9.00 uur weer haar deuren. Kaartjes met de datum 9 maart blijven geldig.

Netbeheerder Liander is in de nacht van vrijdag op zaterdag bezig geweest de stroomstoring in Amsterdam-Zuid te verhelpen. Aan het begin van de avond zaten nog ongeveer vijfduizend adressen zonder elektriciteit.

Complexe storing

''Het is een hele complexe storing", zei een woordvoerder van Liander. ''Het gaat met kleine stapjes."

Klanten die meer dan vier uur zonder stroom hebben gezeten, krijgen automatisch compensatie van Liander. Zij hoeven hier niets voor te doen. Voor de eerste vier uur keert de netbeheerder 35 euro uit; voor elke vier uur die daarbij komt, wordt 20 euro extra gestort.

Steekvlam

De elektriciteit in Amsterdam-Zuid viel vrijdagochtend rond 10.30 uit, toen bij graafwerkzaamheden een elektriciteitskabel werd geraakt. Een kettingreactie zorgde voor kortsluiting op meerdere locaties in de stad.

Op de Weteringschans raakten twee mannen gewond door een steekvlam. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Op de piek van de storing zaten 28.000 klanten zonder stroom. Verschillende musea sloten de deuren en op een aantal plekken moesten gebouwen worden ontruimd vanwege branden in elektrokasten. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!