De Partij van de Ouderen mag definitief niet meedoen aan de verkiezingen in West. Maandag werd bekend dat er iets mis was gegaan bij de inschrijving van de partij.

De partij diende een bezwaar in tegen procedurele fouten die bij het stadsloket zouden zijn gemaakt, maar deze is afgewezen. 

De ondersteuningsverklaringen die partijlid Nico Meijer op 5 februari ingeleverd zou hebben, bleken niet bij het stadsloket in West te zijn geregistreerd. Meijer kreeg destijds geen ontvangstbevestiging. Hij zou te horen hebben gekregen "dat het zo goed was".

Dat bleek toch anders te liggen toen de partij navraag ging doen omdat het niets meer hoorde van de kandidaatstelling in West. Het stadsdeel liet toen weten dat zij helemaal geen papieren hadden ontvangen van Meijer, en hij dus niet op de lijst zou komen.

De partij is verbolgen over de gang van zaken, en roept de burgemeester opnieuw op om zich persoonlijk te mengen in de zaak.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!