Het komende weekend wordt het bijzonder warm in Amsterdam voor de tijd van het jaar. De temperatuur kan oplopen tot 15 graden, meldt Weerplaza.

De gebruikelijke temperatuur deze tijd ligt zo rond de 8 of 9 graden. Ondanks de hoge temperaturen, moeten Amsterdammers wel rekening houden met regenbuien en bewolking. 

Het contrast is groot met het vorige weekend toen veel mensen nog konden schaatsen op natuurijs. Kort daarna steeg de temperatuur vrij snel en moesten politie- en brandweerkorpsen meerdere keren waarschuwen voor de slechte staat van het ijs.

Met de warmte van dit weekend is er nog geen sprake van recordtemperaturen. Daarvoor is het verschil nog te groot. Op 10 maart 2014 werd in Deelen 20,0 graden gemeten. Het record voor 11 maart staat op 17,5 graden.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!