De granaat die begin februari aan de deur van een waterpijpwinkel aan de Jan Evertsenstraat werd gevonden, was echt en stond op scherp. Dat schrijft het gemeentebestuur. De politie heeft beelden van de dader.

De granaat werd in de nacht van 1 op 2 februari aan de waterpijp- en souvenirwinkel gehangen. Het projectiel werd pas begin van de ochtend gevonden. Al die tijd heeft de granaat op scherp gestaan.

Omdat er vaker incidenten gebeuren in de Jan Evertsenstraat is er camerabewaking. Daar staat ook de dader op, maar de beelden zijn nog niet openbaar gemaakt wegens 'tactische redenen'. De gemeente wil niet meer zeggen dan dat het gaat om een man en dat hij op een scooter vluchtte.

Na de vondst moest de waterpijpwinkel dicht. Afgelopen vrijdag konden de deuren weer open. Volgens de gemeente zijn er geen redenen om het pand langer dicht te houden. Er zijn op de locatie eerder geen problemen geweest.

Het afgelopen jaar zijn er vaker handgranaten gegooid en aan winkels geplakt in de stad. Sinds 2017 zijn er in totaal vier handgranaten gevonden bij een winkel, een club en twee café's.