De inmiddels beroemde 'zorg goed voor de stad en voor elkaar'-uitspraak van wijlen Eberhard van der Laan wordt vereeuwigd als kunstwerk in West. Dat heeft het stadsdeel dinsdag besloten tijdens een bestuurscommissievergadering. 

Het stadsdeel gaat Amsterdammers vragen om mee te denken over een plek en ontwerp.

Initiatiefnemer Liesbeth de Looper haalde met haar idee 183 stemmen op en lichtte dat dinsdag aan het stadsdeelbestuur toe. De Looper kon rekenen op veel steun van de partijen. 

"In de Baarsjes lijkt ons prima. Wij vinden dat de ex-burgemeester wel een blijvend iets verdiend heeft", aldus Geert van Schaik van de SP. "Ik vind het een prachtig idee. Het zou een heel mooi cadeau zijn van de bewoners van West aan onze voormalige burgemeester en ook een mooi cadeau van hem aan de bewoners", vulde Sjoerd Warmerdam van D66 aan.

Locatie

Waar in het stadsdeel het kunstwerk moet komen is volgens sommige partijen nog een uitdaging. "Ik zou het heel jammer vinden als het straks in een tunneltje terechtkomt." D66 opperde dan ook om de tekst op een bankje of in een mozaïek op de grond, bijvoorbeeld op het Mercatorplein, te plaatsen.

Diverse kunstenaars hebben zich al bij De Looper gemeld.

Burgemeester

De Amsterdamse burgemeester overleed op 5 oktober op 62-jarige leeftijd. Van der Laan was al geruime tijd ernstig ziek, hij had uitgezaaide longkanker.

Op 18 september liet hij de inwoners van zijn stad weten dat hij was uitbehandeld en dat hij daarom zijn taken neerlegde. Hij wilde meer tijd hebben voor zijn gezin.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!