Ondanks de door de gemeente genomen maatregelen, hebben de bewoners in de binnenstad onverminderd last van de grote drukte. De ombudsman van Amsterdam noemt de overheid "onduldbaar afwezig".

De binnenstad is 's nachts een jungle, laat ombudsman Arre Zuurmond woensdag weten in een rapport, schrijft Het ParoolZichtbare handhaving ontbreekt en de politie heeft het te druk om te helpen bij overlast. 

In zijn rapport beschrijft Zuurmond situaties waarin, "om maar iets te noemen", 's nachts 155 keer wordt getoeterd voor de deur. Ook liep de ombudsman mee met handhavers, die op een straatfeest stuitten. De feestvierders hadden geen vergunning en de muziek stond hard, maar omdat de handhavers geen bevoegdheid hadden om in te grijpen, kon het niet gestopt worden. 

Andere problemen waarop Zuurmond stuitte waren overlast in portieken en dat meldingen van overlast niet binnenkomen "of blijven hangen". De ombudsman pleit voor slimmere handhaving. 

Na zijn vorige rapport, dat in 2016 verscheen, nam wijlen burgemeester Eberhard van der Laan maatregelen door onder meer een team van handhavers in het leven te roepen. 

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!