Tienduizend stakende leraren en ander onderwijspersoneel lopen volgende week woensdag in een mars door Amsterdam, zo verwachten onderwijsorganisaties.

''De sobere mars van het Waterlooplein naar het Museumplein onderstreept dat het nog steeds code rood is in het primair onderwijs. De kwaliteit van het onderwijs staat zwaar onder druk door het stijgende lerarentekort'', aldus de onderwijsorganisaties, verenigd in het PO-Front.

Die woensdag staken leraren uit Utrecht, Noord-Holland en Flevoland uit protest tegen de in hun ogen te lage salarissen en te hoge werkdruk. Aan het eind van de mars wordt het 'estafettestokje’ overgedragen aan leraren in Brabant en Limburg die op vrijdag 13 april actievoeren.

De leraren verzamelen volgende week woensdag om 12.00 uur bij de Stopera op het Waterlooplein waarna ze naar het Museumplein lopen. De mars duurt naar verwachting ruim een uur.

Leerkrachten op basisscholen voeren al langer actie voor een hoger salaris en minder werkdruk. Vorige maand legden leraren op bijna alle scholen voor basisonderwijs in Groningen, Friesland en Drenthe het werk neer.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!