Kahmann Gallery aan de Lindengracht heeft voor honderdduizenden euro's schade door wateroverlast. De schade is volgens de eigenaar veroorzaakt zijn door het open laten staan van een kraan bij de bovenburen.

Eigenaar Roy Kahmann ontdekte zondagmiddag samen met zijn dochter Luca dat de fotogalerie onder water stond.

'We zagen allemaal condens op het raam, we dachten, is er een sauna of zo? Alsof het heel warm was', vertelt de dochter van Kahmann. "We doen de deur open en het water kwam gewoon met een hele grote straal uit het plafond", aldus het meisje.

Het water kwam van de woning van de bovenburen. "Ze hebben gewoon de kraan open laten staan" aldus Kahman over de aannemers die boven aan het verbouwen zijn. "Die zijn zaterdagmiddag weggegaan, dus kun je nagaan hoe lang het al loopt. Ze doen het ook niet met opzet, maar ik heb er geen woorden voor.

Expositie

Door het vele water zijn foto's, boeken en tijdschriften waardeloos geworden. Ook de werken van fotograaf Ramazan Barlas zijn nat geworden. "Het is mijn allereerste expositie in een galerie", aldus Barlas. "Dan krijg je zoiets. Dat doet wel pijn."

Kahmann Gallery kan voorlopig niet meer open. "Er ligt hier voor een kapitaal. We zijn heel goed beveiligd, maar nu staat alles op zijn kop", laat de eigenaar weten.