Ondanks dat de temperatuur zondagochtend al snel boven het vriespunt uitkwam, waren blijkbaar nog altijd schaatsliefhebbers die het ijs opgingen.

De politie zag zich genoodzaakt opnieuw te waarschuwen voor de gevaarlijke staat van het ijs. 'Het ijs op de grachten is zeer onbetrouwbaar, je brengt niet alleen jezelf maar het levert ook risico's op voor de hulpverleningsdiensten die tot redding over moeten gaan', twittert de politie.

"We blijven het ook vandaag herhalen: Op de Prinsengracht zie we dat er weer mensen op het ijs zijn. Het ijs op de grachten is zeer onbetrouwbaar. Je brengt niet alleen jezelf in gevaar maar het levert ook risico’s op voor de hulpverleningsdiensten die tot redding over moeten gaan." 

Zaterdag zakten al verscheidene schaatsers door het ijs. Dat liep allemaal met een sisser af: "Maar het ijs opgaan is vragen om problemen", aldus de politie. Zaterdagavond landde er nog een traumahelikopter op de Prinsengracht na een melding dat er in de Jordaan een schaatser onder het ijs was terechtgekomen.