Een agent is woensdagavond gewond geraakt door een slag met een koevoet in de Bataviastraat in Amsterdam bij een aanhouding van twee inbrekers. De twee inbrekers zijn bekenden van de politie.

De agent raakte gewond aan zijn hand en zijn pols, meldt de politie Amsterdam. Agenten kregen een melding binnen van iemand die twee mannen zag "rondscharrelen" bij een huis.

Toen de agenten ter plaatse kwamen stonden de mannen bij de portiekdeur van de woning. Een van hen sloeg met een koevoet naar de agenten. Een politieman blokkeerde die aanval en raakte daarbij gewond.

De inbrekers probeerden te vluchten en gooiden daarbij diverse spullen weg. Met hulp van toegesnelde agenten konden de twee mannen snel worden aangehouden. Tegen de man die de agent verwondde is aangifte voor poging tot doodslag gedaan.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!