Er is slechts één tip binnengekomen na de uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond over de 50-jarige man uit Servië die in januari het OLVG in West binnenliep en een paar uur later overleed. Hij was mogelijk vergiftigd.

Wat de inhoud is van de tip, kan de politie Amsterdam niet zeggen. De politie is op zoek naar de man die het slachtoffer begeleidde naar het ziekenhuis. Er zijn nog veel onduidelijkheden in de zaak. 

Het slachtoffer, woonachtig in Parijs, liep op 21 januari rond 23.15 uur samen met zijn begeleider het OLVG in West binnen. Bij de Eerste Hulp gaf de man aan dat hij zich niet goed voelde. Vervolgens werd hij opgenomen in het ziekenhuis in West.

De man werd behandeld, maar zijn toestand verslechterde snel. Het slachtoffer overleed die nacht rond 3.00 uur. Het is nog altijd niet duidelijk waaraan de 50-jarige man is overleden. Wel zei de Serviër dat hij mogelijk iets binnen had gekregen dat giftig zou zijn.

Begeleider

De begeleider was na de opname vertrokken. Ook had hij geen persoonsgegevens achtergelaten bij het ziekenhuis, waardoor niemand weet wie hij is. Opvallend is dat de begeleider twee uur na de opname opnieuw het ziekenhuis binnenliep en toen een andere jas en andere schoenen droeg. Vervolgens is de getuige weer vertrokken.

De mannen spraken onderling een taal die moeilijk thuis te brengen is. Vermoedelijk spraken ze Servisch. Tegen anderen spraken de mannen Engels met een accent.

De politie laat weten dat de begeleider van de man nog niet gevonden is en dat deze wordt gezocht om uit te zoeken wat er met het 50-jarige slachtoffer is gebeurd.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!