In Oost zijn twee mensen met geweld aangehouden nadat de politie hen veel te hard zag rijden. Ze reden over de Gooiseweg, maar toen de politie de twee aan de kant zette bij de Shell, weigerden ze mee te werken aan een onderzoek.

De bestuurder verzette zich volgens de politie tegen het onderzoek en de bijrijder verhinderde het. Vervolgens kwam het tot een handgemeen waarbij de politie pepperspray moest gebruiken. Volgens een getuige lukte het de agenten uiteindelijk om de twee tegen de grond te drukken en aan te houden.

Waarom ze zich zo verzetten tegen een controle, is onduidelijk. Het is nog niet bekend of ze alcohol of drugs hadden gebruikt. Ook moet onderzoek nog uitwijzen hoe hard ze precies reden voordat ze werden aangehouden.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!