Bestuurders van de Nassaukerk hebben een stokje gestoken voor een geplande bijeenkomst waarbij een aanslagpleger zou spreken.

De extreemlinkse beweging Revolutionaire Eenheid had eigenlijk dinsdagavond plaats willen nemen in de kerk aan de Wittenkade in West.

"We willen niets met die mensen te maken hebben", zegt Bart Treffers tegen Het Parool. Volgens Treffers zou de beweging tijdens de aanmelding niet transparant zijn geweest.

De organisatie van de beweging laat weten dat de kerk veel bedreigingen uit Zionistische hoek heeft ontvangen. Rasmea Odeh, de aanslagpleger die tijdens de bijeenkomst zou spreken, vermoordde in 1969 twee Israëlische studenten tijden een bomaanslag in Jeruzalem. Ze zat tien jaar in de gevangenis, maar kwam vrij tijdens een gevangenenuitruil.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!