Amsterdammer Shamiro van der Geld is vanavond in de Marktkantine verkozen tot nieuwe nachtburgemeester. Hij volgt Mirik Milan op.

Er waren vanavond zes mogelijke kandidaten. Zij hielden toespraken op het podium, in de hoop zo de jury en het aanwezige publiek te overtuigen.

Uiteindelijk is er dus gekozen voor Shamiro van der Geld. De 32-jarige Amsterdammer is onder meer radio- en televisiepresentator geweest. Ook presenteert hij verschillende feesten en evenementen.

De nachtburgemeester praat onder meer met het stadsbestuur over het uitgaansleven. Van der Geld wil meer multiculturele dansvloeren in de clubs. Daarnaast verdienen volgens hem de buurtcentra en nachtelijke broedplaatsen meer aandacht.

Ook burgemeester Jozias van Aartsen was bij de verkiezing aanwezig.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!