Een dronken automobilist moest zaterdagochtend in het centrum van Amsterdam zijn auto inleveren. Agenten zagen de bestuurder slapend liggen in een auto naast het tankstation op de Marnixstraat.

De motor van de auto stond nog aan. De politie zegt dat ze geen contract kreeg met de man in de auto.

Na hard kloppen op het raam reageerde de automobilist. "Gezien het contact en de communicatie niet heel vlekkeloos verliep en de bestuurder verdwaasd naar ons bleef kijken, hebben wij de deur geopend om toch te kijken hoe het met de gezondheid van de bestuurder ging."

De automobilist rook naar alcohol en bleek na een blaastest meer dan acht keer meer te hebben gedronken dan is toegestaan. Omstanders hadden de bestuurder eerder in de auto zien rijden. De wagen is daarom in beslag genomen en door de politie weggesleept. 

De automobilist had nog maar een paar jaar een rijbewijs en bleek vaker betrapt te zijn op rijden onder invloed.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!