Door een speciale regeling voor mensen die niet veel te besteden hebben, konden duizenden Amsterdamse huisdieren de afgelopen jaren een gratis bezoekje brengen aan een dierenarts.

Vanaf 2016 kregen ruim 1.400 katten, honden en konijnen een gratis chip. Duizend dieren werden gesteriliseerd en nog eens 5.500 keer konden baasjes met hun huisdier terecht bij een dierenarts voor een consult.

Met de regeling Amsterdamse Dierenhulp Aan Minima (ADAM) wil de gemeente dat mensen met een laag inkomen toch goed voor hun huisdier kunnen zorgen. Nog te vaak belanden katten in een asiel omdat ze geen chip hebben, waarop hun eigenaar vermeld staat.

Wethouder Laurens Ivens van Dierenwelzijn is blij met de resultaten van de regeling. "Er wordt veel dierenleed voorkomen doordat mensen direct de arts bezoeken als dat nodig is. Ook daalt het aantal zwerfdieren in Amsterdam doordat gechipte dieren herenigd kunnen worden met hun eigenaren."

Amsterdamse minima met een huisdier kunnen ook dit jaar nog gebruik maken van de regeling.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!