De rechtbank heeft dinsdag bepaald dat de twee getuigen van het dodelijk ongeluk aan de Wibautstraat in juli 2016 nog een keer gehoord moeten worden om vast te kunnen stellen waar het 26-jarige slachtoffer vandaan kwam.

Een derde getuige, een pakketbezorger waar sinds de dag van het ongeluk niet meer mee gesproken is, moet ook opnieuw worden gehoord. 

De beroepschauffeur wordt door het Openbaar Ministerie (OM) beticht van onvoorzichtig rijgedrag met de dood van de 26-jarige vrouw als gevolg. Hij zou volgens het OM niet goed hebben gekeken toen hij met zijn vrachtwagen vanaf de Wibautstraat rechtsaf in de richting van het President Steynplantsoen opreed. 

"Ik ben me als beroepschauffeur bewust van de gevaren van de dode hoek. Ik kan me niet voorstellen dat ik haar niet gezien heb", zei de vrachtwagenchauffeur tijdens een inleidende zitting. De zaak wordt in mei inhoudelijk behandeld.

Het is volgens de chauffeur en zijn advocaat nog niet voldoende duidelijk waar het slachtoffer precies vandaan kwam. Volgens de chauffeur zijn twee andere scenario’s niet voldoende onderzocht.

Telefoon

De advocaat vroeg zich nog af of er nog een keer naar de telefoon van het slachtoffer gekeken kon worden. Volgens de rechter is de telefoon niet meer beschikbaar voor onderzoek maar is gebleken dat er voor het ongeluk een Facebook-chat actief was.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!