Een voetbalwedstrijd tussen het Amsterdamse WV-HEDW en het Amersfoortse HVC is zondag uitgelopen tot een vechtpartij. Daarbij werd één speler van de Amsterdamse club bewusteloos geslagen.

De wedstrijd in de vijfde klasse liep rond het eindsignaal uit de hand, toen HVC een rode kaart kreeg. Dit laat de Amsterdamse club in een verklaring op de website weten. 

"Een rode kaart kort voor tijd voor een speler van HVC wegens natrappen leidde tot akelige toestanden. De stoppen sloegen volkomen door bij de betreffende speler", aldus WV-HEDW. 

Vier spelers van WV kregen klappen van twee tegenstanders en een toeschouwer. De politie bevestigt dat verhaal: "Drie verdachten zijn aangehouden." De vier spelers van WV hebben aangifte gedaan.

Schorsing

Volgens de Amsterdamse club heeft het bestuur van HVC de betrokken spelers voor een jaar geschorst. "Uiteraard hebben we als club alles direct bij de KNVB gemeld en hopen op snelle en adequate maatregelen van de tuchtcommissie van de KNVB."

Het bestuur van de club betreurt de gebeurtenis: "We wensen de spelers van de Zondag 1 sterkte bij de verwerking van het volledig onnodig ontsporen van wat een lekker potje voetbal op een mooie zondagmiddag had moeten worden."

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!