De parkeergarage aan de Prins Hendrikkade waarin zondagnacht een auto is uitgebrand blijft nog zeker een week dicht. 

De constructie in de garage is dusdanig beschadigd dat hij nog niet open kan, meldt een medewerker van de garage aan AT5

Rond 4.00 uur ontstond er brand in een auto die geparkeerd stond in de garage. Daarbij kwam zoveel rook en hitte vrij dat er binnen veel schade is ontstaan, zegt een woordvoerder van de brandweer.

Het bleef bij één auto die uitbrandde omdat er verder niet veel andere auto's geparkeerd stonden. De brandweer is nog een tijd bezig geweest met het ventileren, omdat de rook moeilijk wegkwam uit de parkeergarage. 

Op dit moment wordt de schade opgenomen. Hoe groot de schade is, is niet bekend. Ook wanneer de garage precies weer open zal moeten blijken.

Door veel rookontwikkeling richting de Haarlemmerstraat, is het verkeer tussen het Centraal Station en het Haarlemmerplein lange tijd gestremd geweest, meldt de brandweer op hun website.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!