Drie van de vier inzittenden van een personenauto zijn zaterdagmiddag op de Provincialeweg in Amsterdam Zuidoost gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De auto reed door een nog onbekende oorzaak tegen een boom aan.

Het drietal is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Twee van hen zijn opgenomen in de shockroom. Dit is een ruimte voor de opvang van patiënten in kritieke toestand.

De vier inzittenden willen allemaal niet bevestigen dat zij de bestuurder waren van de auto. Vermoedelijk is het eenzijdige ongeluk mede veroorzaakt door het gebruik van drugs of alcohol door de bestuurder, meldt de politie.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren wordt nog door de politie, die hoopt getuigen te spreken, onderzocht.

In verband met het ongeval was de weg tussen 12.45 en 14.30 uur afgesloten. Inmiddels zijn alle rijbanen weer vrijgegeven.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar sontvangt binnen 24 uur de eerste update!