De bewoners van het stadsdeel Centrum in Amsterdam zijn minder positief over de toekomst van hun buurt dan in 2015. Dat blijkt uit het tweejaarlijks onderzoek van de gemeente Amsterdam naar de leefbaarheid van de woonomgeving in de stad.

Bewoners van het centrum gaven in 2017 gemiddeld een 6,6 voor de verwachte ontwikkeling in hun buurt, tegenover een 7,2 in 2015. De wijken Burgwallen Oude Zijde en Nieuwe Zijde kregen van de inwoners de laagste cijfers, namelijk een 5,1 en 5,9. Hiernaast kregen ook andere wijken in het centrum een onvoldoende.

Wanneer gekeken wordt naar de algemene buurttevredenheid, zijn de inwoners wel positief. Bewoners van de binnenstad gaven hun woonomgeving in 2017 gemiddeld een 7,9. Alleen stadsdeel Zuid krijgt een hogere beoordeling, namelijk een 8,1.

Gemiddeld gaven inwoners van Amsterdam hun wijk een 7,5 voor buurttevredenheid.

Overlast

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat de overlast van andere groepen mensen het meest wordt ervaren in het centrum. De wijken Burgwallen Oude Zijde en Burgwallen Nieuwe Zijde krijgen hiervoor de laagste cijfers, namelijk een 3,8 en een 4,7. Volgens de gemeente wordt hieruit de 'druk op de binnenstad' zichtbaar.

Wijken die het minst overlast ervaren zijn Driemond (Zuidoost), Zeeburgereiland/Nieuwe Diep (Oost) en Elzenhagen (Noord), Buitenveldert-West en Zuidas/Prinses Irenebuurt (Zuid).

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!