Om een baan in het onderwijs aantrekkelijker te maken, gaat Amsterdam beurzen uitkeren aan startende en herintredende leraren. De gemeente heeft daarvoor 1,5 miljoen euro beschikbaar gesteld. 

Pabostudenten en zij-instromers kunnen studiekosten vergoed krijgen en herintreders kunnen bij terugkeer compensatie krijgen voor gederfde inkomsten. De gemeente stelt de beurzen per 1 juni beschikbaar

Onderwijswethouder Simone Kukenheim: "Met name voor herintreders en zij-instromers is de financiële drempel vaak te hoog om ook echt de stap te nemen het onderwijs in te gaan. Ik hoop met deze beurzen die drempel weg te nemen."

Het Amsterdamse onderwijs kampt met een lerarentekort. Deels komt dat door een gebrek aan betaalbare woonruimte en hoge reiskosten.

Het college heeft daarom al andere maatregelen genomen om leraren te werven, zoals het vergoeden van reiskosten, het regelen van parkeerplaatsen bij scholen en het beschikbaar stellen van honderd woningen voor startende leraren.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar sontvangt binnen 24 uur de eerste update!