Onder de Vijzelgracht in Amsterdam komt een volautomatische parkeergarage met plek voor 250 auto's voor bewoners met een vergunning. De gemeenteraad stemde woensdag in met de bouw.

De parkeergarage is volautomatisch, waarbij de auto door de garage zelf geparkeerd wordt. Voordeel hiervan is dat er meer auto's geparkeerd kunnen worden in vergelijking met een traditionele garage. De garage wordt toegankelijk met drie liftgebouwen op het plein aan de westzijde van de straat.

Via bewegingssensoren weet de garage of er nog mensen in de auto zitten. Als er beweging wordt gedetecteerd, wordt de auto niet weggezet.

De garage komt bovenop het Noord/Zuidlijnstation Vijzelgracht. Bij de bouw van het metrostation is boven het station een loze ruimte ontstaan.

Door het verplaatsen van de geparkeerde auto's op straat naar de garage komt er meer ruimte vrij voor groenvoorzieningen, voetgangers en fietsers, aldus de gemeente.

De bouw van de garage moet in de tweede helft van 2019 starten en zal een jaar duren.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar sontvangt binnen 24 uur de eerste update!