De De Lairessestraat en een deel van de Cornelis Kruisemanstraat zijn maandag weer open voor verkeer. Dan komt er een eind eaan de opknapbeurt, die maandenlang heeft geduurd. Ook de bussen en trams gaan weer over de twee straten rijden.

Een groot gedeelte van de twee straten is reeds beschikbaar voor verkeer, maar komend weekend worden ook de laatste stukken afgerond. De werkzaamheden hebben ongeveer een jaar in beslag genomen.

Buurtbewoners kwamen tegen de initiële plannen voor de herinrichting in opstand. Volgens hen verdwenen er te veel parkeerplekken. Wethouder Pieter Litjens paste de plannen vervolgens aan.

Na een jaar van opbrekingen en bouwherrie gaat de straat komende week dus weer helemaal open. Er zijn in de komende weken nog wel wat afsluitende werkzaamheden: Er worden nog fietsvoorzieningen, laadpalen, prullenbakken en bankjes geplaatst. 

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar sontvangt binnen 24 uur de eerste update!