De politie heeft na hernieuwde aandacht voor de zaak van de doodgeschoten Hakan Aradas (44), die in oktober 2016 in de Jan Evertsenstraat onder vuur werd genomen, zeventien tips gekregen.

Dat laat een politiewoordvoerder woensdag aan AT5 weten.

Het dodelijke geweld werd dinsdag opnieuw behandeld in het tv-programma Opsporing Verzocht. Eerder was al bekendgemaakt dat de schutter mogelijk met de bijnaam 'Snottie' door het leven gaat. 

De 44-jarige Haarlemse onderhoudsmonteur Aradas werd in de nacht van 7 op 8 oktober doodgeschoten na een ruzie over een kapotgevallen glas. Op camerabeelden is vastgelegd hoe Aradas vlak voor de fatale schietpartij door een groep mannen wordt geschopt en geslagen. 

Vriend

Als een van zijn vrienden hem probeert te helpen, trekt de dader een wapen en schiet. Aradas' vriend wordt geraakt en zet het op een lopen. Terwijl ook de rest van de groep in paniek wegrent, neemt de schutter Aradas onder vuur. Dat wordt hem fataal.

De 15.000 euro die werd uitgeloofd voor de gouden tip is inmiddels met 5.000 euro verhoogd. Van de binnengekomen tips wordt onderzocht of ze bruikbaar zijn.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!