Het tv-programma Medialogica besteedt dinsdagavond aandacht aan de aanrijding op het Stationsplein in Amsterdam, waarbij vorig jaar zeven mensen gewond raakten.

Eerder bleek al uit onderzoek van zowel de politie als het Openbaar Ministerie (OM) dat er geen opzet in het spel was. 

Na het ongeluk werd echter door sommigen getwijfeld aan de toedracht. Onder meer Geenstijl schreef dat het incident te maken had met de Marokkaanse afkomst van de man en de Ramadan. Het OM weerspreekt dit dinsdagavond in de uitzending. De man had op de bewuste 10 juni 2017 'gewoon' gegeten.

Adjunct-hoofdredacteur Bart Nijman van GeenStijl reageert in de aflevering van Medialogica op het feit dat zijn site de achternaam van de man publiceerde; met de kennis van nu noemt hij dat een foute keuze.

Eind januari besloot het OM al de bestuurder niet te vervolgen omdat hem "geen verwijt kon worden gemaakt".

Incident

De 45-jarige Amsterdammer reed in zijn zwarte Peugot op de mensen in nadat agenten hem eerder hadden verzocht het gebied te verlaten. "De gebeurtenissen riepen in eerste instantie vergelijkingen op met recente aanslagen in Europa", liet de gemeente Amsterdam eerder weten. 

Uit onderzoek bleek echter dat de verdachte suikerpatiënt was. Hij zou door een te lage suikerspiegel onwel zijn geworden. 

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!