De politie looft twintigduizend euro uit voor de gouden tip omtrent de dodelijke schietpartij waarbij Halal Fried Chicken-oprichter Ali Kaynak om het leven kwam. Op dinsdagavond wordt de zaak behandeld in Opsporing Verzocht.

De 48-jarige ondernemer werd vorig jaar op 11 september doodgeschoten in zijn auto aan de Burgemeester de Vlugtlaan. Dat gebeurde vlakbij één van de Halal Fried Chicken-restaurants waar hij de franchisegever van was. 

Drie weken voor zijn dood werd een compagnon van Kaynak onder vuur genomen. Hij overleefde het schietincident. Volgens de politie was dezelfde dadergroep bij deze aanval betrokken. 

Meerdere belangrijke getuigen hebben zich al gemeld, toch heeft de politie nog veel vragen. Zo is het nog niet gelukt om de vermoedelijke daders op te pakken. Ook is het nog onbekend wat hun motief was. 

Uitzending

In Opsporing Verzocht vraagt de politie daarom opnieuw aandacht voor de dodelijke schietpartij. Daarbij wordt er gezocht naar mensen die meer weten over de daders en getuigen die nog niet eerder met de politie hebben gesproken. De uitzending is morgen vanaf 20.30 uur te bekijken op NPO1.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!