Er komt mogelijk een voerverbod rondom vijf grachten in Nieuw-West. Dit moet de toegenomen overlast van ratten tegengaan.​

Er ligt een voorstel om het voerverbod in te voeren langs vijf grachten in de buurten Slotermeer, Geuzenveld en Osdorp. 

Op 15 februari wordt er over vergaderd door het Algemeen Bestuur van stadsdeel Nieuw-West en op 21 februari zal een definitief besluit worden genomen, vertelt een woordvoerder van stadsdeel Nieuw-West.

De locaties waar mogelijk een voerverbod komt is de gracht langs stadspark Osdorp en Botteskerpark bij Tussenmeer, de Alberdagracht en Lambertus Zijlplein, de gracht langs de Jan de Louterpad en Frans Bastiaansestraat, de gracht bij de Lodewijk van Deysselstraat/Heksepad en de gracht langs de Speelmanstraat en Reina Prinsen Geerligstraat.

Voorlichting

Als het voerverbod er komt, zal het een proef worden tot 31 maart 2019. De gemeente zal de buurt op de hoogte stellen met video's, flyers en waarschuwingsborden. Buurtbewoners die toch etensresten op straat gooien of dieren voeren, kunnen dan een boete krijgen.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!