Daten met barmannen in de Flirthallen of luisteren naar romantische filmmuziek in Het Concertgebouw: op Valentijnsdag, 14 februari, kan het in Amsterdam. 

NU.nl brengt een overzicht met een aantal date-mogelijkheden in de stad.

The Flirthallen

Ter ere van Valentijnsdag worden de Foodhallen eenmalig omgetoverd tot 'Flirthallen'. Ook zonder partner ga je het naar je zin hebben: Terwijl je champagne drinkt en oesters eet, rent Cupido in het rond om liefdesberichten te bezorgen bij je potentiële Valentijn.

Entree kost je helemaal niets. 

Romantische filmmuziek

Het concertgebouw presenteert 14 februari een 'vurige editie' van Classics at the Movies. Het Noord Nederlands Orkest speelt romantische filmmuziek. De avond staat onder leiding van spreekstalmeester Harry Piekema.

Kaartjes vanaf 35 euro. 

Trouwen

Wat is romantischer dan trouwen? Wed & Walk biedt op Valentijnsdag het complete pakket aan; bruidsjurk, trouwpak een plastic ring en een bos bloemen. En nog voor het gooien van het bruidsboeket zijn de scheidingspapieren getekend en ben je er weer vanaf. 

Het kan vanaf 75 euro. 

Humor testen

Hoe zit het eigenlijk met het gevoel voor humor van je (nieuwe) vlam? Tijdens de Valentijnsdag Comedy Special in het Comedy Café kun je dit eens goed testen. Bovendien ontloop je zo alle kleffe stelletjes in de restaurants en bioscopen.

Het kost je 15 euro. 

Op stap met oudere

En krijg je maar geen genoeg van (Valentijns)dates? Op 17 februari organiseert De Nieuwe Poort 'Voor je 't weet, heb je een date'. Voor 15 euro kunnen jonge mensen op een oergezellig uitje met een oudere. Zo kunnen jullie varen door de Amsterdamse grachten, een museum bezoeken of een potje bowlen.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!