Een aantal jaar geleden werden woningen in de Bijlmer nauwelijks verkocht, maar door de gekte op de huizenmarkt in de stad, lijkt het tij voor de wijk in Zuidoost definitief gekeerd.

De verkoopprijzen van huizen in de Bijlmer zijn sterk gestegen, blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

In 2014 werd gemiddeld 128.750 euro betaald voor een huis. Nu betalen nieuwe bewoners van de Bijlmer al gemiddeld 190.060 euro voor hun woning.

"Wij zien de 'probleemwijken' meer als kanswijken", zegt Roeland Kimman van de NVM tegen de NOS. Volgens Kimman krijgt de Bijlmer steeds meer elan en is het een goed alternatief voor de te dure binnenstad.

Gekte

"In de tijd van de crisis konden we deze woningen niet aan de straatstenen kwijt. Ze werden verkocht voor 100.000 euro, maximaal 110.000 euro. Nu kunnen deze woningen voor 210.000 worden verkocht", vertelt makelaar Rodney Linger. De woningen in de Bijlmer die te koop komen, zijn vaak binnen een mum van tijd weg. 

Linger ziet in de Bijlmer de gekte al lichtelijk toeslaan, ook op de huurmarkt. "Ik had laatst een bezichtiging voor een huurwoning in de Venserpolder en er stonden gewoon veertig mensen op de stoep. Op een gegeven moment was het bijna knokken omdat ze de woning zo graag wilden."